Postit_bijeli_01

Promjene koje pozitivno utječu na tvoj život

Promjene su neizbježan dio našeg života koje nam pomažu da rastemo, izgradimo samopouzdanje i živimo život o kojem maštamo.

Bez obzira na to gdje se trenutno nalaziš - na početku karijere ili samo želiš unaprijediti svoje vještine - ključno je razumjeti proces promjene i naučiti kako ga uspješno navigirati. Ovo su ključni koraci koji će ti pomoći da korak po korak napraviš željenu promjenu, postaneš proaktivna, ojačaš samopouzdanje te izgradiš bolje odnose.

Korak 1: Identificiraj što želiš promijeniti

Prvi korak prema ostvarivanju pozitivnih promjena je da jasno definiraš ono što želiš postići bilo u karijeri ili u odnosima. Postavljanjem jasnog cilja postaješ usmjerenija i fokusiranija na konkretan rezultat. Na primjer, možda želiš unaprijediti svoje komunikacijske vještine kako bi uspješnije prezentirala svoje ideje na poslovnim sastancima i izgradila bolje odnose s kolegama.

Korak 2: Budi proaktivna i napravi plan

Nakon postavljanja cilja, sljedeći korak je napraviti konkretan plan aktivnosti. Ovaj plan treba sadržavati konkretne korake koje ćeš poduzeti kako bi postigla svoj cilj.

Na primjer, možeš se odlučiti prijaviti na tečaj komunikacijskih vještina i svakodnevno vježbati komunikaciju pred ogledalom. Ono što naučiš na tečaju počni odmah proaktivno vježbati u komunikaciji s kolegama na poslu. To će ti pomoći da izgradiš bolje odnose i da se povežeš s njima.

Korak 3: Poduzmi prvi korak

Nakon što imaš plan, važno je poduzeti prvi korak prema ostvarenju cilja. Iako ovaj korak može biti izazovan, upravo je on ključan za pokretanje promjene. Ako se vratimo na primjer unaprjeđenja komunikacijskih vještina, prvi korak može biti istraživanje dostupnih tečajeva i odabir onog koji najbolje odgovara tvojim potrebama. Paralelno, započni raditi na jačanju samopouzdanja kroz afirmacije i pozitivno razmišljanje.

Korak 4: Budi dosljedna

Dosljednost je ključ uspjeha u ostvarivanju pozitivnih promjena. Važno je ostati dosljedna u provedbi plana i koraka koje si postavila. U kontekstu unaprjeđenja komunikacijskih vještina, to može uključivati redovito sudjelovanje na tečaju i svakodnevno vježbanje komunikacije. Također, budi proaktivna u izgradnji boljih odnosa, aktivno slušaj sugovornike i pokaži interes za njihove ideje.

Korak 5: Provjeri kako napreduješ

Nakon nekog vremena, korisno je napraviti procjenu napretka prema postavljenom cilju. Jesi li postigla željeni rezultat? Trebaš li prilagoditi svoj plan aktivnosti kako bi bila učinkovitija? U slučaju unaprjeđenja komunikacijskih vještina, možeš procijeniti jesi li postala samopouzdanija i jeli se bolje izražavaš nakon završenog tečaja.

Korak 6: Pohvali se i nastavi

Nakon što ostvariš svoj cilj, važno je pohvaliti sebe za postignuti uspjeh. Također je važno nastaviti primjenjivati nove vještine i prihvatiti nove izazove koji se pojave.

Promjene su kontinuirani proces, a uspješno upravljanje njima zahtijeva kontinuiran rad na sebi i svojim ciljevima. Bez rada na sebi i svom mindsetu teško će ti biti nositi se s promjenama i brzo ćeš odustati.

Ako si spremna riješiti se odgađanja i odustajanja, posložiti prioritete, izgraditi samopouzdanje i postati proaktivna , pozivam te da se pridružiš mom programu "Život po tvojoj mjeri".

DOGOVORI UVODNE KONZULTACIJE
Prijavi se za newsletter!
© 2024 Dragi Marjanovic Coaching
chevron-down